בימים אלו של תחילת הסמסטר האחרון של לימודי התואר בתקשוב ולמידה, אני מוצאת את עצמי עושה מעין סיכום ביניים, ביני לבין עצמי או יותר נכון ביני לבין מחשבי.
אודה ולא אבוש כי לפני שנתיים שלוש, השימוש העיקרי שלי בGoogle - היה בעיקר לחיפוש מתכונים, טיסות או מסלולי טיול בארץ או בחו"ל ומציאת תמונות בנושאים שונים... במהלך לימודיי למדתי להכיר את נפלאות כלי ה- Google (ויודעת אני שעדיין לא את כולם אני מכירה ולא בכולם אני משתמשת). באתר הרשמי של Google , ישנה חלוקה לשני סוגי כלים: כלי חיפוש וכלי שיתוף ותקשורת.
אתחיל מכלי החיפוש:
היום בניגוד לעבר, בכל בעיה בה אני נתקלת, החבר הטלפוני שלי או גלגל ההצלה הוא קודם כל מנוע החיפוש של Google, אני מקלידה שאלה כלשהי וממתינה לתשובה... דוגמה קטנה מלפני מספר ימים, רציתי לשנות את מועד הסריקה של האנטי וירוס, לא ידעתי איך עושים זאת, נכנסתי ל- Google הקלדתי שאלה וגיליתי איך לעשות את שרציתי, עוד דוגמה – בבקשה: בוקר בהיר אחד נכנסתי למחשב בכיתתי על מנת לבדוק דואר בתיבת הג'ימל, והנה גיליתי שאני חסומה לכניסה לג'ימל דרך מחשב זה, מיותר לציין שהפיוזים קפצו, הייתי בדרכי להתקשר לטכנאי המחשבים של ביה"ס, אך רגע לפני חיוג המספר, החלטתי לנסות לפתור את העניין בעצמי, שוב הקלדתי שאלה ב- Google, קבלתי תשובות ברורות יותר וברורות פחות, אך הצלחתי גם הצלחתי לנטרל את החסימה... והדוגמאות עוד רבות מספור, נעזרתי בגוגל למציאת פקודות HTML שהיו חסרות לי לבניית האתר שלי, מצאתי איך להקליט את מסך המחשב לעבודה אחרת שהייתי זקוקה לכך, ועוד ועוד....
כאמור, בכלי ה- Google עסקינן, פונקציה נוספת שהפכה לבת בית במחשב שלי Google Translate, אני והשפה האנגלית לא חברות כבר שנים רבות, ומה לעשות שהיום ללא שפה זו קשה להסתדר, לא אחת אני מוצאת עצמי מעתיקה מילה או משפט לא מובנים ונעזרת בשירותי התרגום של Google.
במקביל לכתיבת בלוג זה, אני כותבת את עבודת הסמינריון שלי, ושוב Google בא לעזרתי , הפעם בעזרת Google Scholar, מנוע חיפוש זה מאתר את המאמרים המחקריים ברשת האינטרנט, ומציג הפניות למאמרים אחרים שמאוחסנים במאגרים מתמחים, שמרביתם בתשלום.
ולכלי השיתוף והתקשורת:
הראשון Google Docs, שאת נפלאותיו הזכרתי באחד הפוסטים הקודמים. אך אזכיר פה בקצרה, משמש ליצירה ושיתוף של מסמכים ברשת, צורת עבודה זו מאפשרת לגבות את כלי שיתוף המסמכים, לשתף אותם עם חברים ולגשת אליהם מכל מחשב בעולם המחובר לרשת.
Google Sites כלי נוסף של Google בו השתמשנו במהלך הלימודים, בבניית אתר חינמי ליחידת ההוראה.
ובל אשכח את Blogger המקום בו אני כותבת רשומה זו ממש בבלוג הלימודי שלי, גם כן כחלק ממשימות התואר.
ואציין ללא פירוט את Youtube, Gmail ו- Picasa.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה